“Αχ αγάπη, αγάπη”, γράφει η Λένα Μαυρουδή-Μούλιου

Πόσο όμορφα στ’ αλήθεια τα θετικά συναισθήματα. Η ΧΑΡΑ, π.χ., ή η ΕΥΤΥΧΙΑ. Ας μην τα απαριθμήσουμε τώρα. Μόνο να πούμε ότι συναίσθημα σαν την ΑΓΑΠΗ όμως, άλλο δεν υπάρχει βρε παιδιά…

ΑΓΑΠΗ, ΑΓΑΠΗ, ΑΓΑΠΗ στην όποια μορφή της, που σε γεμίζει, που ομορφαίνει τα πάντα γύρω σου και εντός σου.

Μια φίλη αγαπημένη είπε ότι η Αγάπη της ΦΙΛΙΑΣ είναι συναρπαστική. Συμφωνώ και επαυξάνω. Και τα κενά της ακόμη όμορφα είναι. Και οι παύσεις της, ή τα  κάτω και τα πάνω της έχουν ουσία, μουσική, αξία.

Είναι ευαίσθητη και ευμετάβλητη.

Σύμφωνοι.

Χρειάζεται ειδική μεταχείριση και συμπεριφορά.

Σύμφωνοι.

Μα αυτό είναι τόσο ελάχιστο μπροστά στην προσφορά της.

ΠΟΙΑ η προσφορά της;

Μια ζεστή αγκαλιά και το ανεπανάληπτο, τ’ ασύγκριτο ‘’σ’ αγαπώ’’ της, που είναι όλα τα λεφτά.

Εκτός καταλόγου σύγκρισης η ΑΓΑΠΗ.

Λείπει από τη ζωή σου ; Είσαι αμετάκλητα και αδιαπραγμάτευτα Φτωχός.

Σου έκανε την τιμή να ασχοληθεί μαζί σου; Είσαι πάμπλουτος και δεν το ξέρεις.

Και είναι τόσο όμορφη,  τόσο δυνατή, δοτική, δημιουργική και κάνει θαύματα. Μπορεί, π.χ., να σε κάνει ποιητή ή συγγραφέα και συνθέτη εν μια νυκτί, στέλνοντάς σου την θεραπαινίδα της την ΕΜΠΝΕΥΣΗ. Εκμαιεύει πράγματα από τα μύχια της  ψυχής σου που ούτε υποπτευόσουν την ύπαρξή τους. Γίνεσαι καλός, γενναιόδωρος, δείχνεις  κατανόηση και κυρίως νιώθεις γεμάτος, ΧΟΡΤΑΤΟΣ θα λέγαμε απλά. ΚΑΙ άτομο χορτάτο ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Λένε ότι δεν είναι αναγκαίο αγαπώντας να περιμένεις και ανταπόδοση. Μα κακά τα ψέματα. Το να αγαπάς και να αγαπιέσαι είναι όλα τα λεφτά… Αλλιώς η αγάπη μοιάζει με ένα πανέμορφο βιβλίο, που μπορείς να διαβάσεις μόνο την μία όψη των σελίδων του. Δεν βγάζεις νόημα. Το διάβασμα είναι ελλιπές.  Η ολοκλήρωση επέρχεται με το διάβασμα και των άλλων σελίδων που παρελήφθησαν είτε σκόπιμα είτε κατ’ ανάγκην. Και τότε μόνον θα πεις αν το βιβλίο είναι ένα best seller, ένα master piece ή μια ανούσια νερόβραστη πατάτα.

Έχω την αίσθηση ότι άτομα που αγαπήθηκαν πολύ, είτε γιατί τραβούσαν την αγάπη σαν αλεξικέραυνα, είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας, είναι άτομα  ευεργετημένα από τον Θεό, οφείλουν ΔΕ να λένε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Και είναι το ‘’ευχαριστώ’’ τούτο που τρέφει την Αγάπη. Σαν τροφή μάλιστα είναι εκλεκτική και περίεργη. Π.χ., τροφές πλούσιες και ακριβές μπορεί την Αγάπη να την αφήσουν έως και αδιάφορη ενώ από την άλλη, μια απλή ‘’ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ’’, ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΗ ΧΑΨΙΑ, να αποδειχθεί τόσο χορταστική και εύγεστη που να αισθανθείς πλήρης, όπως έκανε ο Χριστός με το Θαύμα ΤΟΥ.

Δεν ξέρω το γιατί ήρθαμε στην ζωή ετούτη και ποιο το νόημα την ύπαρξής μας. Νομίζω κανείς δεν το γνωρίζει. Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη