«Αυτό το βιβλίο θα αυτοκαταστραφεί σε 20 λεπτά», από τη Χαρά Χρυσάφη και τις εκδόσεις Ελκυστής [Δελτίο Τύπου]

20 μανιφέστα.

Μερικές προσωπικές κραυγές διαμαρτυρίας για ορισμένες εικόνες/πράξεις της καθημερινότητας και κυρίως της ελληνικής πραγματικότητας.

Η καταγραφή τους βασίστηκε στην παρατήρηση.

Ήταν απλά ένα ξεδιάντροπο βίτσιο να κόψω όλες τις ραφές οποιουδήποτε κλειστού στόματος.

Χρειάζεται να ξύσει κανείς πολλές πληγές και να γράψει με το αίμα του όλα τα λόγια που κρύβονται πίσω απ’ τη σιωπή της εποχής του.

Το βιβλίο «Αυτό το βιβλίο θα αυτοκαταστραφεί σε 20 λεπτά» της συγγραφέως Χαράς Χρυσάφη θα το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία καθώς και από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: elkistis.gr/shop

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα  231 403 7484 ή 6977853682.

Ταξιδεύουμε στο χώρο της λογοτεχνίας ΜΑΖΙ!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Χαρά Χρυσάφη γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(ΑΠΘ). Το πρώτο της συγγραφικό έργο «Ερωτικές Αντιφάσεις» εκδόθηκε το 2014 από τις εκδ. Ωρίωνας. Η θεατρική ομάδα «Αμέα και Μη» μετέφερε τις «Ερωτικές Αντιφάσεις» στο σανίδι σε σκηνοθεσία της Ζηνοβίας Κωστελίδου. Το δεύτερο βιβλίο της έχει τίτλο «Καταρρίπτεται»-15 θεατρικοί μονόλογοι εκδ. Ωρίωνας.

Ασχολείται με τη θεατρική πράξη καθώς και με το θεατρικό παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο σε παιδιά και άτομα με αναπηρίες. Είναι δημιουργός της σελίδας Xartopetseta που σκοπό έχει να καταγράφονται μηνύματα πάνω σε χαρτοπετσέτες. Αρθρογραφεί στο Urnovl και koukidaki. Είναι διοικητικό μέλος του συλλόγου «Το Ράφι της Αγάπης» που δημιουργεί δανειστικές βιβλιοθήκες όπου εμπλέκονται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, προωθώντας την αξία της θεραπευτικής ανάγνωσης.

Συμμετείχε με ποιήματα και κείμενα της στα βιβλία:

-Στων Ιδεών την Πόλη, εκδ. Ωριώνας

-Γιορτή Ποιητών εκδ. Ωρίωνας

-Μονόλογοι εκδ. τοβιβλίο

-Στα μονοπάτια των λέξεων εκδ Ωρίωνας

-Ανθολόγιο ποιήσεως εκδ. Όστρια

-Ποίηση στις ράγες Θεσσαλονίκη-Κατερίνη, e-book

-Χριστός Γεννάται εκδ. Όστρια

Βραβείο στον 30ο διαγωνισμό «Σικελιανά» για το βιβλίο «Ερωτικές Αντιφάσεις».

Τιμητικό βραβείο από την Δ.Ε.Ε.Λ στην 34η γιορτή ποιητών.

1ο  βραβείο για το διήγημα «Το λιοντάρι του Θεού».

Τιμητική Διάκριση για το ποίημα «Είμαι ένα μικρό τραπέζι» από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες».

Β’ έπαινος για το ποίημα «Έρωτας σε συντήρηση» στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης 2018 του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης Κοζάνης της Κοβενταρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

2ο βραβείο για το ποίημα “Μήτρα ελληνική” στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Ε.Π.Ο.Κ..

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη