«Το μπλουζ της Κυριακής & Ωτακουστής – πρόσκληση σε παρουσίαση», από τη Νατάσσα Καραμανλή και τις εκδόσεις Ελκυστής [Δελτίο Τύπου]

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο βιβλιοπωλείο Αρχέτυπο (Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη) στην παρουσίαση του διπλού βιβλίου της συγγραφέως Νατάσσας Καραμανλή με τίτλο: «Το μπλουζ της Κυριακής & Ωτακουστής».


Το βιβλίο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Νάντια Μάλλιου: Ψυχολόγος-Γενική Γραμματέας ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου: Σκηνοθέτης-Ηθοποιός

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Εκπρόσωπος Εκδόσεων  Ελκυστής


Περίληψη διπλού βιβλίου «Ωτακουστής» και «Το μπλουζ της Κυριακής», Β’ Έκδοση:

«…αισθάνομαι μεγάλη ταραχή μέσα μου. Ένα βαρκάκι που πλέει ακυβέρνητο σε αχαρτογράφητες θάλασσες, αυτό είμαι. Ξέμπαρκο ταλανίζομαι πάνω στους παφλασμούς των κυμάτων γυρεύοντας τη δική μου ακτή. Με τα κουπιά μου φαγωμένα από την αλμύρα και το πρόσωπό μου καμένο από τον ήλιο, δεν έχω άλλη επιλογή, παρά να υποταχθώ στο πρόσταγμα της θάλασσας»

– Ωτακουστής

 

«…όχι, εμένα, δεν με αγαπούσαν. Αν με αγαπούσαν, θα το ένιωθα. Αν με αγαπούσαν, θα με προστάτευαν από τους εαυτούς τους. Δεν θα υπήρχαν σκιές, μονάχα φως κι οι λέξεις τους δεν θα άνοιγαν πληγές όπως οι σφαίρες. Δεν ήμουν παιδί τους, ήμουν σίγουρη γι’ αυτό. Με είχαν υιοθετήσει. Μπορεί και να με είχαν ανακαλύψει παρατημένη στην πόρτα τους, σε ένα παλιό καλάθι, βρώμικη και πεινασμένη, να ζητιανεύω απεγνωσμένα για λίγη αγάπη»

– Το μπλουζ της Κυριακής

 


Ταξιδεύουμε στο χώρο της λογοτεχνίας ΜΑΖΙ!

  • Το διπλό βιβλίο «Ωτακουστής» και «Το μπλουζ της Κυριακής» θα το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία καθώς και από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας! Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: https://elkistis.gr/shop

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: H Νατάσσα Καραμανλή είναι Θεσσαλονικιά. Ολίγον θεατρική, ολίγον ποιήτρια, μα πάντα υποταγμένη στις λέξεις. Graduate Minor of Ohio State University, in Element of Theatre and Dramatic Literature.  Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.)  στην  Θεατρική Αγωγή από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Συνεργάστηκε με τα περιοδικά  SOUL, Αλήθεια της Μακεδονίας, Upgrade και με το ηλεκτρονικό magazino Fylada.gr. Κείμενά της φιλοξενούνται στο προσωπικό της blog https://soufrazeta.com., καθώς και στο Hub pages, Spillwords και Letter Pile στα αγγλικά.

Βιβλία

Το βραβευμένο εφηβικό της μυθιστόρημα «Το καλοκαίρι στον φάρο».

«Τέσσερα λεπτά» – Μια ανθολογία flash fiction με αφορμή το ομώνυμο διαδικτυακό της  project.

«Το μπλουζ της Κυριακής & Ωτακουστής».

Συμμετοχές – Συλλογικά

«Τρόμος», με το διήγημα «Μην ανοίξεις το βιβλίο».

«Η ποίηση στις ράγες» e-book, Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου.

«Χριστός γεννάται», συλλογικό έργο της λογοτεχνικής ιστοσελίδας «Λόγω Γραφής» με το διήγημα «Κόκκινοι σκούφοι» [εκδ. Όστρια].

Βραβεύσεις

Α΄ έπαινος Εφηβικού βιβλίου Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

Α΄ βραβείο θεατρικού μονολόγου, όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας

Γ΄ βραβείο διηγήματος στον λογοτεχνικό διαγωνισμό «Λογοτεχνικές πένες 2016»

Α΄ έπαινος ποίησης από το σωματείο Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες»

Γ΄ βραβείο ποίησης στον ΣΤ΄ παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού

Β’ βραβείο ποίησης του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης Κοζάνης υπό την αιγίδα της Κοβενταρίου  Βιβλιοθήκης

Γ΄ βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου «Ασημένια Σελίδα»

Έπαινος στον πρώτο Διαγωνισμό Ποίησης της Alzheimer Ελλάς

Μέλος του open think tank foundation «The Open Minds», μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) καθώς και Αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Σωματείου «Το Ράφι της Αγάπης». Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής «Στο Ράφι» στο αυτοδιαχειριζόμενο διαδικτυακό ραδιόφωνο  www.metadeftero.gr.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη