Περιοδικό «Εμβόλιμον», τεύχος Φθινόπωρο 2016-Χειμώνας 2017 – «Χαμάμ» [Διήγημα της Κατερίνας Ευαγγέλου – Κίσσα]

Κυκλοφόρησε το εξαίρετο λογοτεχνικό περιοδικό «Εμβόλιμον» [Τεύχος 81-82 / Φθινόπωρο 2016 – Χειμώνας 2017].

Μεταφέρουμε το γράμμα της σύνταξης: «Διανύοντας τον εικοστό ένατο χρόνο ανελλιπούς κυκλοφορίας του, το Εμβόλιμον, παραδίδει στην ανάγνωση ένα τεύχος τρέχουσας ύλης, ανακοινώνοντας ότι στο επόμενο θα συνεχιστούν τα αφιερώματα στην ελληνική ποίηση με προσεγγίσεις στη γραφή του Ηλία Κεφάλα και του Μίλτου Σαχτούρη.

Στο παρόν τεύχος, πέρα από την πρωτότυπη ποίηση της Γιολάντας Πέγκλη και της Λένας Παππά, υπάρχει πλούσια εκπροσώπηση νέων ποιητών και ποιητριών, κι ακόμα η Μαρία Κουγιουμτζή και ο Μάνος Κοντολέων δημοσιεύουν καινούργια διηγήματά τους, αλλά εκείνο που χαρακτηρίζει την ύλη του τεύχους είναι τα δοκίμια, που είναι πολλά και σημαντικού ενδιαφέροντος. Στην ρουμπρίκα «Οι αθόρυβοι» κατατίθενται κείμενα σχετικά με την ποίηση της Χριστίνας Καραντώνη και της Αλεξάνδρας Βερύκοκου, ενώ παρουσιάζονται αποδόσεις ποιημάτων της Παλατινής Ανθολογίας και η ύλη κλείνει  με βιβλιοκριτικά κείμενα.

Η ζωγραφική της Πέγκυς Γραφάκου ντύνει εικαστικά το τεύχος με όμορφο τρόπο.»

Το Εμβόλιμον λειτουργεί αισίως επί 29 συναπτά έτη στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας υπό την διεύθυνση του φίλου ποιητή κου Γιώργου Χ. Θεοχάρη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά που συμπεριέλαβε και σε αυτό το τόσο αξιόλογο τεύχος ένα δικό μου διήγημα, με τίτλο «Χαμάμ».

Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Με λένε Κατερίνα Ευαγγέλου – Κίσσα. Γεννήθηκα στην Αθήνα τον προηγούμενο αιώνα κι εκεί μεγάλωσα. Τα χρόνια μου μοιρασμένα μεταξύ Αθηνών και του πανέμορφου Θεσσαλικού ...

Αρχειοθήκη

Υποστηρικτές

theradio.gr - Web Radio with non stop Rock Music