«Αγάπη και τσιρίδα», το νέο κόμικ του Πέτρου Παπαδόπουλου

Ο Πέτρος Παπαδόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κινούμενο σχέδιο και τη γραφιστική. Η δουλειά του έχει βραβευθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως στο BeFilm –Underground Film Festival της Νέας Υόρκης με το βραβείο καλύτερου πειραματικού animation και στο 35ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας με το βραβείο καλύτερου animation. Το κόμικ «Αγάπη & Τσιρίδα» είναι η πιο πρόσφατη δουλειά του που ακολουθεί τις καθημερινές αστείες καταστάσεις, στη ζωή ενός ζευγαριού.

Η «Αγάπη & Τσιρίδα» είναι ένα εβδομαδιαίο διαδικτυακό κόμικ που δημιουργήθηκε με πολύ Aγάπη & Mεράκι! To μότο αυτής της σειράς είναι HAPPY WIFE, HAPPY LIFE! Παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού με όλα τα συναισθήματα στο ΦΟΥΛ. Αγάπη, Ένταση, Θυμό, Γκρίνια, Ζήλια, Απογοήτευση και ξανά Αγάπη!


Τον Πέτρο τον γνώρισα μέσω διαδικτύου, σε ένα από αυτά τα γνωστά ιστολόγια κοινωνικής δικτύωσης, που -κοίτα να δεις- κάπου χρησιμεύουν τελικά, αναλόγως σε τι εστιάζεις, τι θες να βρεις. Είδα τα κόμικς του, γέλασα με την ψυχή μου και διερωτήθηκα «Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Τι άλλο κάνει;». Και κάπως έτσι λίγο γνωριστήκαμε.

Το κόμικ του «Αγάπη και τσιρίδα» είχε την καλοσύνη να μου το στείλει σε έντυπη μορφή. Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλλας, αλλά και αγάπης στο τέλος της μέρας, ανάμεσα σε ένα κλασικό σύγχρονό μας ζευγάρι, που έχει να αντιμετωπίσει από τα χίλια μύρια προβλήματα της καθημερινότητας μέχρι και το χάσμα της επικοινωνίας μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άντρα.

Μικρές ιστορίες δοσμένες καρέ-καρέ, τόσο όμως γεμάτες από την αλήθεια όλων μας. Άλλοτε ο Πέτρος διακωμωδεί τις καταστάσεις, άλλοτε σαρκάζει, άλλοτε απλά τις αντιμετωπίζει με μια διάθεση βαθιάς αναζήτησης και προβληματισμού. Πάντοτε όμως ο αναγνώστης του θα γελάσει! Πολλές φορές μέχρι δακρύων. Και μπράβο του, δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις με τέτοια διάθεση πράγματα που ίσως και να πονούν…

Ευχόμαστε στον φίλο Πέτρο Παπαδόπουλο καλή δύναμη και καλή δημιουργική συνέχεια. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή σε κάθε του έργο.

Για τη Λόγω Γραφής,

Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα


 

Σημείωση: Κυκλοφορούν δύο κόμικ: 1) To Minicomic στο οποίο έχουμε 44 μικρές ιστορίες των δύο καρέ 2) Tο Original comic στο οποίο έχουμε ολοσέλιδες ιστορίες 57 επεισοδίων.

Για παραγγελίες στο email: ovalimage@yahoo.com

https://tsirida.wordpress.com/

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Με λένε Κατερίνα Ευαγγέλου – Κίσσα. Γεννήθηκα στην Αθήνα τον προηγούμενο αιώνα κι εκεί μεγάλωσα. Τα χρόνια μου μοιρασμένα μεταξύ Αθηνών και του πανέμορφου Θεσσαλικού ...

Αρχειοθήκη

Υποστηρικτές

theradio.gr - Web Radio with non stop Rock Music